Тапи: Къде е най-интензивен трафикът в началото на уикенда? На границата

...
Тапи: Къде е най-интензивен трафикът в началото на уикенда? На границата
Коментари Харесай

Тапи: Къде е най-интензивен трафикът в началото на уикенда?

Тапи: Къде е най-интензивен трафикът при започване на уикенда? На границата със Сърбия трафикът е натоварен на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Калотина ” на излаз за леки и товарни коли.

Това оповестява на интернет страницата си Главна дирекция „ Гранична полиция ” на Министерство на вътрешните работи по данни към 6:00 часа.
Граничните инспекции на пункта се правят на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

На пункта се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.

За да избегнат интензивния трафик, от „ Гранична полиция ” поучават пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци “.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “,ГКПП „ Кардам “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово “ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Никопол “ за товарни коли на излаз.

Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа “/ “Липница “ и „ Крушари “/ “Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8 до 20 часа.

От 13:30 ч. на 24.08.2023г. заради механически аргументи пропускането на товарни коли на излаз на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам е краткотрайно прекратено.

На границата с Турция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ на вход за леки коли.

На границата с Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От „ Гранична полиция ” предлагат на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “.

През гранични пунктове „ Маказа “, „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР